Fatma Bacı Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi

Anadolu Kültürünü Mayalayan El Sanatları Atölye Ve Sergisi Düzenlendi

Eğitim-Öğretim Vechesiyle Bacılık

Anadolu kadınları keçecilik, dokumacılık, nakışçılık, halıcılık gibi zanaatlarla iştigal etti; asırlarca analardan kızlarına intikal etti. Anadolu kadını iktisâdî etkinlikleri günlük işi gibi gördü, yuvası için birşeyler üretmeyi hayatın kendisi olarak kabul etti.

“Eşine, aşına, işine sahip ol” öğüdü ile yetişmişti; bu itibarla ürettiğinde KALİTE önceliği oldu.

Ahilik, Yıkan Değildir, Yapandır

Ahilik, Değerlerimizi Kuşanmaktır

Merkezimiz müdürü Doç. Dr. Hatice GÜLER, toplumsal hayatın bizzat içinde olan; besleyen, üreten, seferber olan Türk kadınının ürettiklerinin kültürel hazine olduğunu ifade etti. Merkezimiz tarafından düzenlenen Hacıbey Konağı’ndaki  atölye ve sergi keşfedilmeyi bekleyen hazinenin bugün izini sürdü.

Etkinliği düzenleyerek, kültürel varlığımızın mahsullerinin günümüze uyarlanmasının zor olmadığını gösteren FABKAM Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Dr. Alev ÖZTÜRK MERDİN’e, kıymetli el sanatları uygulamalarını paylaşan üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerine ve tüm katılımcılara teşekkür ederiz.

9.01.2024 21:00 || 111 kez okundu.