Fatma Bacı Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi

Haberler

Haberler

Cismânî Aletlerle Vücûda Gelen Ruhânî Bir Hendese Olan Hat Sanatı Tanıtıldı, Atölye Çalışması Yapıldı

Cismânî Aletlerle Vücûda Gelen Ruhânî Bir Hendese  Olan Hat Sanatı Tanıtıldı, Atölye Çalışması Yapıldı

Kültürel mirasımızın mühim bir öğesi, kadîm bir sanatla haşır neşir olmak...Sadece bakmak dahi insanın iç dünyasının derinliklerine latîf bir yolculuğa çıkarmaya kâfî... Üniversitemizden Emekli Türk Dili hocamız Sayın Mahmut SEYFELİ'ye bu yolculukta bize rehber olduğu için çok teşekkür ediyor, kendisine sağlık âfiyet temenni ediyoruz.

Sayın hocamız, kemâle ermesi uzun süren sanatsal yazı yazmanın; tüm vaktin kendisine hasredilmesi gerektirdiğinin, bu vechle meşakkat ve sabır isteyen bir uğraş olduğunun, gönül verilmezse ortaya çıkan mahsulün yavan kalacağının altını çizdi.

 

"Hat Sanatının İzinde Bir Mola Verme" fikri ve atölyenin düzenlenmesinden sorumlu hocamız, araştırma merkezi müdür yardımcımız Dr. Hatice GÜNDOĞAN'a ve yönetim kurulu üyemiz Sümeyye AHİ'ye de hassaten teşekkürlerimizi sunarız. Medeniyetimizin ve kültürümüzün feyzinin harflere yansıdığı bu yazı tekniğini öğrenme şevkinin hiç sönmemesi dileğiyle kıymetli katılımcılara ve Ahilik Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Sayın Dr. Tahsin HAZIRBULAN'a ve merkez personeli Melike UÇAR ve Esma ÇELİK hanımefendilere Fatma Bacı Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi adına teşekkür ederiz.

2.02.2024 14:37 || 199 kez okundu.