Merkezi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı

Haberler

Haberler

Merkezi Araştırma Ve Uygulama Laboratuvarımız İş Birliği Alanlarını Genişletmeye Devam Ediyor.

Merkezi Araştırma Ve Uygulama Laboratuvarımız İş Birliği Alanlarını Genişletmeye Devam Ediyor.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi son olarak, Avrupa Kalite Yönetim Vakfı (EFQM) tarafından verilen 5 Yıldızlı Üstün Performans Belgesi ile ödüllendirildi. Kalite Yönetim sistemleri alanında önemli bir mesafe kat eden üniversitemiz, Ar-Ge alanında da yerel ve ulusal anlamda iş birliklerini arttırmaya devam etmektedir.

Merkezi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı ekibimiz, TÜBİTAK MARMARA ARAŞTIRMA MERKEZİ (TÜBİTAK MAM) Gıda Enstitüsü Gıda İnovasyon Teknolojileri Araştırma Grubuyla bir araya geldi. 08/12/2023 tarihinde TÜBİTAK-MAM Gebze Yerleşkesinde gerçekleşen görüşmeye Merkezi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Murat ÇINARLI, Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Şefik TEKLE ve Öğr. Gör. Esra ÇINARLI katılırken Araştırma grubundan Başuzman Araştırmacı Dr. Öznur KARAOĞLU, Başuzman Araştırmacı Dr. M. Banu BAHAR, Başuzman Araştırmacı EBRU PELVAN ve Kıdemli Uzman Araştırmacı Dr. Bülent KARADENİZ katıldı. Üniversitemizin Bölgesel Kalkınma ve İhtisaslaşma ve Pilot projeleri hakkında bilgilendirme yapılarak ortak çalışma alanlarıyla ilgili görüş alışverişi gerçekleştirildi.

Ayrıca TÜBİTAK MAM Yaşam Bilimleri öncülüğünde, gıda sektörünün Ar-Ge ve İnovasyon kabiliyetinin artırılarak daha büyük hedefleri gerçekleştirmesinin önünü açma misyonuyla kurulan Türkiye Gıda İnovasyon Platformu (TÜGİP) hakkında araştırma grubunca ekibimize, sunum yapıldı. Üniversitemizin de ilgili platforma üyeliği konusunda protokol ve sözleşmeleriyle ilgili görüşmeler  gerçekleştirilerek, TÜGİP TÜBİTAK MAM Gebze yerleşkesinde Yaşam Bilimleri Gıda İnovasyon Merkezinde çok çeşitli gıda ve içecek grupları için 8 adet tam donanımlı ve son teknolojiye sahip pilot işleme hatları (Fermente Meyve Ürünleri, Nar ve Meyve Suyu İşleme, Fındık Ürünleri İşleme, Bitkisel Ekstraksiyon ve Çay İşleme, Deniz Ürünleri İşleme, Hazır Yemek İşleme, Minimal İşlenmiş Gıda, Starter Kültür ve Süt Ürünleri Hatları) ziyaret edildi.

İlerleyen dönemlerde Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ve TÜBİTAK MAM iş birliğinde ortak proje yapılması konusunda görüşmeler gerçekleştirilerek ziyaret sonlandırıldı.

   

10.12.2023 16:10 || 127 kez okundu.