Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi

Tarihçe

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (AHİSEM), 17.09.2008 tarihinde 27000 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan yönetmeliğe göre kurulmuştur. Merkez, 28.02.2012 tarihinde 28218 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan yönetmelik değişikliği ile faaliyetlerine devam etmiştir. AHİSEM, son olarak 24 Ocak 2024 tarihinde 32439 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelik çerçevesinde faaliyetlerini sürdürmektedir. AHİSEM, mevzuatı çerçevesinde müdür, iki müdür yardımcısı ve bunlarında dâhil olduğu yedi kişiden oluşan bir Yönetim Kurulu tarafından yönetilmektedir. Merkezin çalışma alanları genel olarak eğitim faaliyetleri, sertifika ve belgelendirme, sınav organizasyonları, süreli ve süresiz basın-yayın, kongre ve sempozyum gibi akademik faaliyetler, danışmanlık ve akademik düzeyli raporlar hazırlama olarak tanımlanmıştır. Bu kapsamda, merkezimiz başta üniversitemiz öğrencileri ve akademik personel olmak üzere, kamu ve özel sektör, STK, meslek örgütleri, ulusal ve uluslararası kuruluşlarla işbirliği içindedir. AHİSEM, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin misyon, vizyon ve hedefleri doğrultusunda faaliyetlerine devam etmektedir.