Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Musa Özata Ve Genel Sekreterimiz Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin İlter Merkezimizi Ziyaret Ettiler.

Üniversitenin Görevleri Arasında Gönül Elçileri ile Gönül Köprüleri Kurmak da Var

Günün ikinci ziyaretini Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER)’ne yapan Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, burada da merkezin faaliyetleri, ihtiyaçları hakkında bilgi aldı. TÖMER’in kendileri için önemini belirten Karahocagil, ‘’Üniversite olarak en önemli görevlerimizin başında insan yetiştirmek, gönül elçileri ile gönül köprüleri kurmak geliyor. Bunu yaparken ortak eğitim dili oluşturmak da görevimiz çünkü nitelikli bir eğitimin esas amaçları arasında bu da var. Tabi görevimiz sadece eğitimle bitmiyor, yabancı öğrencilerin hem okulda hem de şehirde hayatlarını kolaylaştırmak da vazifelerimiz arasında. Bunu sağlayabilmek adına EFQM’in değer yaratma, insana kıymet verme amaçlarına da uygun olarak öğrenci ile üniversite, öğrenci ile şehir bağlantısını sağlayacak verimli bir çalışma anlayışıyla hareket edeceğiz’’ dedi.

28.09.2023 10:52 || 169 kez okundu.